School: Gleann Beithe

Glenbeigh, Co. Kerry
Nóra, Bean Uí Fhoghludha

1. (continued from previous page)
    Dara. Inghean sclábhuidhe do b'eadh í. Fadó do dhein na sean daoine croiseanna le cipíní Lá le Brighidhe agus cuireadar ar na fallaí iad.
    Teigheann na buachaillí agus na cailíní amach an lá roimh Lá le Brighidhe agus bíonn brideóg acu. Bíonn siad ag lorg airgid. Bíonn siad gléasta go deas le ribíní agus hataí. Bíonn aghaidhthe fidil orthu. Ansan bíonn rinnche acu i dtig éigin na comharsana agus bíonn féasta móra acu ann agus bíonn siad ag rinnche go dtí an maidin lár na mháireach.
    Tuidteann Lá le Stiopáin ar an 26adh Lá Mí na Nodlag.
    Teigheann na buachaillí agus na cailíní amach leis an dreoilín ar tor agus bíonn siad ag lorg pinginí agus ag rádh - Dreoilín a fuaras amuigh ar an Ínse
    Fé bheul cairrge agus agus carbat síoda air.
    Thugas seacht seactmhaine á tharrac go dtí an port.