Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear saidhbhir na comhnuidhe i mBaile-[?]Mhúirne timpeall dhá céad bhlian ó shoin agus lá [?] do bhí sé istigh agus é ag ithe agus do tháinig fear bocht isteach cuige.
    D'fhiarr sé rud éigin le n-ithe air ach níor labhair an fear saidhbhir in-aon-chor leis.
    Níl aon rud agam cun thabhart dhuit air [?]seisean agus dubhart an fear bocht leis ansan beidh na pucaí ag teacht cughat. Níor creid an fear saidbhr é in aon-chor.
    Do chuaidh an fear bocht amach an oidhche sin do bhí an fear saidbir ag cuineamh cad dubhart an fear bocht leis.
    Fé dheire do tháinig an oidhche agus do chuaidh sé i coladh go luagh agus nuair a bhí sé deich a clog cé tháinig isteach ach an fear bocht agus dubhart an fear saidbir leis fan [?] sa i gcomhnuidhe agus d'fan sé Do bhí ana athas air an fear saidbir do thóg an fear an feirm [?].
    Brigid Ní Iarfhlaithe
    P. Ó Luasaigh