Scoil: Baile Uí Bhuaig (C.) (uimhir rolla 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear ag teacht abhaile ó Chorcaigh Oidhche Samhna. Do ghaibh sé comhgar na gcnoc fé dhéin a bhaile, agus sar a raibh sé leath a slighe do tháinig an oidhche dorcha air agus do chuaidh sé amú. Do thug sé an oidhche ag siubhal agus ní feadar sé cá raibh sé go bhfeaca sé solus breágh ós a chomhair do dhein sé fé dhéin an tsoluis, agus is amhlaidh a bhí séipéal deas ann agus sagart ar an áltóir ag léigheadh Aifrinn.
    Do thug sé fé ndeara ná raibh aoinne ag freagairt an Aifrinn. Do dhruid sé suas go dtí an áltóir agus do thosnuig sé ag freagairt an Aifrinn. Nuair a bhí an t-Aifreann ráidhte d'ionntuig an sagart amach ag tabhairt buideachais do "Táim annso gach aon oidhche Samhna" ar sisean le ceud bliadhan ag léigheadh Aifrinn cun go dtiocfadh duine éigin a fhreagrócad an t-Aifreann sar a bfeicinn radharc na bhFlatas mar núair
    Nóra Ní Chróinín
    Bean Uí Iarfhlaith