Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 02_006

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 02_006

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear an fadó. Bhí sé póstí. Bhí túir clann aige. Bheach a clann a gconnaí ag dul go dtí an cladach. Lá amháin, bátadh a bhean ins an fháirrge, agus tuinteadh isteach i miaden máire í. Bí a chlann dul go dtí an cladach lá amháin agus a chonnaich an bhean na páiste tháinich sí suas as an fhairrge. Tosuige sí ag cuirre a clagan. Nuair a tháinic an clann abháile dubhairt an t-áthair leo cé a ceireadh a clagan agus dubhairt an clann leis go cáinich bean suas as an fhairrge agus thosuighe sí ag ceireadh a clagan. Nuair a cuaidh an clann go dtí an cladach an lá i na indé sin. Cuaidh an áthair leo tháinic an
    Brigid Ní Lúghóg