Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 05_003

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 05_003

Ar an leathanach seo

1. Bhí gasúr ag marcacht ar asal lá. Bhí sé ag buladh an asail go trom. Casadh sagairt leis "Cean Fá a bhfuil tú ag buladh an asal sin com trom". "Is liomsa an asal" arsin gasúr "ag tig lion mó raga ridh a deanamh leis". Táinich Fearrag ar an sagairt . Tóg sé crois in a lámh coisg sé ag buladh an ngasúir lies an crois. Deárd atá tú ag deanam leis an gcrois sin. Is liomsa an crois agus tig lion má raga rud a deanamh leis arsa an sagairt leis. Ná deann sin leis an asal bocht.
    Céarnh atá le deanamh agsa leis arsa an gasúr. Ní racaidh tú abhaile anocht go mbeadh rud ag an asal deant ort
    Cáit Nic Conemara