Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 05_021

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 05_021

Ar an leathanach seo

1. Sé an tainm atá ar an áit seo Dubh Eige. Tá tuarm is céad teach ann selane atá urrú ulig act da ceann. Tá sean sgéal faoí na Crapóga Arda a bfuil Dubh Eige ag teacht isteach ann. Sé an fát a tugadh Dubh Éige ar mar taínic long mór isteach ar an tráig. Bhí go leor daoine ar. Bhí teineas urrú agus sé an tainm a bhí ar Dubh Éige. Nil aon mhantreacha ann. Tá turam is 70 daoine ag faghail an phionnsín. Níl acht aon sruthain an srutain a gollaoinge. Ta go leor gailige acu. Tá go leor aimeaca Dubh Éige acht silemsa gur Mac Giollabh
    Cáit Nic Conemara