Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 08_007

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 08_007

Ar an leathanach seo

1. Chuaidh Éireannach go h-Albain uair amáin ar lorg oibre, agus cuir sé faoi i ftug beag Lóistín. Dubairt sé lé mnaoi mhaidin. Rinne siad amhlaidh. Táinich sé anuas [?] agus chuaidh isteach i seomra an bhifh. Bhí faobhar ar a ghoille an maidin chéadhna. Táinich bean an tighw isteac tar éis tamaill, agus dubairt sí leis. Cén caoi ar mhaith leat d'ub a bheith bruite. Ub ar seisean, agus bior ar a dhá shúil. "Ubh cuir sios in aonact le sé cinn eile. Bhí iongra an domhain uirthí agus dubhairt sí leis. Tá uibeacha gann agus fíor daor agus ta eagle orm nach mbeadh sé ar mo chumas tú a bheathu". Tá go maith, ar seisean cé mhnéad ata agat orm?" Coroin," ar sise.
    Rá sin iomarcach", ar seisean "ach is cuma anois."
    Sorcha Ní Ghallchobhair