Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 08_013

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 08_013

Ar an leathanach seo

1. Tá trí reilig ins an bpraiste Ceann i Cill Domnait ceann eile i Sliabh Mór agus an ceann eile i Bunncura. An ceann ata i Cill Domnait ta sí cearnac agus an ceann atá i Bunncura ta sí carnac agus an ceann ata i Sliab Mór tá sí carnac. Tá cillin na leanbh i Dubh Eige ag Gob a Poll Báin. Tá go leor paiste cuaire an. Tá seipeal ins an sean reiligh. Na daoine a bhí dotha in Abann [?] tá siad curta ins an reilig nua. Uair amáin brisead sios lorg amac ar an bfairrge agus fuair na daoine báiste agus ta siad curtaó san sean reilig. Bíonn fear ag an geata le é a osgail nuair a bíonns corp ag dul isteach. Tá botair ag dul isteach go cillin na leanbtá sé isteach i garraí. An reilig ata síos i Sliabh Mór tá go leor cloca ann mar tá sí suas air taobh an cnuic. Tá cloc mor Leagta ar taob an mbotar
    Sorcha Ní Ghallchobhair