Scoil: Caurane (uimhir rolla 13175)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
P. Mac Giolla Gaileng

beid a amarc aice com maic is atá agat féin.
    Táinig Páidin abaile annsin. A'iar a bean air cá raib sé ar fead na h-oidce .' Ní ar an seacrán a bí mé arsa Páidín. ' Buail sé trí bude ar lic an pota agus dubairt se ' biad , deoc , luct freastail . Léim beirt bán amac as an pota agus leageadar bord breag i látair Paidin agus a ban d'itheadar a ndótain . Annsin cuaid a beirt bán isteac arís agus cuir Paidín an leac air.
    Tá leigeas agam do Noreen, Cuaid sí amac, fuair sé an dealg agus cuir sé trid an goirín . Sgread Noreen amac " Tá ma amarc agam "
    Dubairt Páidín gan an sgéal a inna do aon duine, act ní féidir le bean rúin a congáil . Cuaid an sgeal tart gur sroic sé clúasa an tigeart talman . Táinig sé go Páidín agus d'ir? sé íasacht an póca uaid . Dubair sé go raib daoine uaisle ag teact chuige an lá indiad sin .Dubairt Páidín nac raib aon maiteas ann muna raib
    Seán Seosamh Ó Mórán
    An Pháirc, Co. Mhaigh Eo