Scoil: Gleann Caisil (uimhir rolla 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Antoine Ó Donnchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    in a láimh. Déanann sí maistreadh dhá uair sa t-seachtmain sa Samradh agus uair amháin sa t-seachtmain sa nGeimhreadh.
    Má thigeann fear ar bith isteach sa teach agus an maistreadh ar siubhal. Beireann sé greim ar an luithne agus buaileann sé cúpla buille air agus annsin imthigheann sé amach ar a bhealach.
    Nuair a bhíonns an maistreadh déanta tógann sí an t-im amach le dhá spád ime. Bíonn sí ag cur uisce ann nó go mbíonn an bainne uilig imtighthe as. Annsin cuireann sí salann ann agus bíonn se réidh aicí le n-ithe.
    Tugtar bláthach ar an mbainne a bhíonn faghtha sa gcuinneóig agus tugtar bainne géar air i gceann cúpla lá. Déanann sí do na cearcaibh, agus do na mucaibh é. Nuair a bhíonns casacht