Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

fáilte rómpa.
    "Céad mile fáilte agus sláinte rómhaibh a Ghuil, a Chonáin agus a Mhionáin" ar seisean. "Go raibh mile maith agat" ar síad-san agus ionghnadh an domhain orra go raibh aithne ag an sean-fhear orra. Réidhtigh sé suipéar dóibh agus bhí blas na meala ar gach aon greim agus gan an dara greim de aon bhiadh ann.
    Núair a bhí a sáith itte agus ólta acú thosuigheadar ag cainnt agus ag cómhradh le chéile agus leis sin thugadar fá dheara úan reithe thíos i dtóin a tighe. "Gabh síos a Ghuil" arsa an sean-fhear agus féach le cor a baint as an úan. Síos le Gol agus is annsin a thosuigh an corráil. Bhain Gol an chéad corr as an úan agus bhain an t-úan dhá chorr as-san in-a dhiaidh sin agus annsin stad síad.
    "Bhfuil a fhios agat a Ghuil cé hé sin" arsa
    Máire Ní Shuibhne