Scoil: Toomore (uimhir rolla 16401)

Tuaim Mhór, Co. Mhaigh Eo
Tomás Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    na muca. Nuair a chuaidh sé síos chonnaic sé an fear na luighe agus bhí sé ag iarraidh é a thógál amach go dtí gur bhuail sé leis an mbuidéal in a phóca. Annsin thóg sé amach an mbuidéal agus chuaidh sé suas go dtí na fir eile leis. D'ol siad an uisce beatha annsin agus níorbh fhada go raibh siad in a gcoladh. Tháinig Liam suas annsin agus thóg se na capaill leis go dtí a theach. An maidin sin nuair a chuaidh an fear suas go dtí a chuid oibre dubhairt an fear uasal leis go raibh an obair déanta agus go dtógfadh a inghean don mhac. I gcionn cúpla lá phós siad agus bhí áthas ar gach duine aca.
    AT1525: The Master Thief
    Bláthnaid Ní Thuathaigh