Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé ina chomhnuidhe i Cnó na Caortainn agus bhí an fhear seo an tugtha do bhéith ag imirt cardaí.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    imirt tamall fada. Dubhairt sé go rabh sé a trí a chlog agus go gcaithfeadh sé gabhail abhaile., acht ní éisteocfaidh an fear eile leis. "Cluiche amháin eile" arsa seisean, acht nuair a bhí an cluiche sin thart ní leigeadh abhaile é ach oiread.
    Caidé tharlaidh ar an chluiche deireannach acht gur thuit ceann de na cardaí. Chrom an fear síos leis an chardaí a thógail acht caidé chonnaic sé acht go rabh cosa capaill air. Scrannruigh an fear eile fríd lár an bhealaigh mhóir. An diabhal a bhí ann. Bhí muinntir an fhir eile amuigh a chuartughadh agus fuaireadh é ina luighe ar thaoibh an bhealaigh mhóir agus é leath mharbh agus tugadh abhaile é.