Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí sean bean ina chomhnuidhe, aon uair amhain, agus ní rabh aici, ach mac amháin, agus ní rabh an mac seo cliste ar chorr ar bith, agus bhí na daoine ag magadh air.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    aige. Bhí cailín ins an teach seo agus bhí sí bodhar. Dubhairt an rí go dtabharfadh sé mála óir do'n chéad duine a bhaineadh gairidh aistí.
    Nuair a chonnaic an cailín an gasúr ag iomchar an asail thoisigh sí ag gairidh, agus nuair a chualaidh an rí í ag gairidh rith sé amach, agus chonnaic sé an bucal agus bhí áthas air. Thug sé an mála óir don ghasúr. Chuir an buchaill an mála óir ar an asal agus chuaidh sé na bhaile, agus bhí sé saidhbhir ó shin amach.
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”