Scoil: An Ceann Garbh (uimhir rolla 13954)

An Cionn Garbh, Co. Dhún na nGall
Maighréad Nic an Bhriathartaighe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    seisean gábhail leis go dtí an teach phóbail fa-choinne rudaí a bhí a dhíoghbhail air fá-choinne an t-Sacramaint a thabhairt do AIbhlinn. Dimthigh Seaghán agus an t-sagart go dtí an Teach-Phobail agus nuair a chonnaic an t-sagart an fear ag an Altóir ní rábh fhios aige cé bhí ann, no ciaca rábh sé beó no márbh. Cháith sé cloch bheag thuas go dtí an áit ina rabh an fear agus bhuail sé an báta a bhí ar a chúl agus thuit an maighistir. Shíl an tsagart gur mhárbh seisean é nuair a thuit sé agus dubhairt sé le Seaghán go dtabharfadh sé cead go leith púnnta dó muna n-innseochadh sé do dhuine ar bith é. Gheall Seaghán do nach n-innseochadh agus thug siad an maighistir ámach agus chuir siad é in uaigh ins an roilig.
    Chuaidh an t-sagart agus Seaghan fhad le Aibhlinn annsin, agus nuair a d'imthigh Aibhlinn agus ní bfuair duine
    Máire T. Níc Dáibhid
    An Chomairce, Co. Dhún na nGall