Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    amach ceithre leath-coróin mar sin, agus ar fhaithchíos go dtiubhradh sí an t-airgead isteach arís thóig sé iad agus thug sé leis iad. Nuair a tháinig sé ag an obair arís ar maidin bhí an luch mhór marbh ag bruach a'phuill a thug sí an
    t-airgead as.
  2. Bhí fear ina chomhnuidhe sa gClaidhdeach gar do Ath-Cinn agus lá amháin dubhairt sé go rachadh sé go Ath-Cinn le bróga a cheannach do na p.áistí óga. Nuair a chuala an cat an chainnt seo d'iarr sé ar an bhfear péire a thabhairt dhó fhéin. Chuir an fear an cat fé na asgaill agus bhí sé ghá thabhairt leis to Ath-Cinn lée
    AT2412C: (The Cat Asks for Boots)
    Peadar Ó Cathasaigh