Scoil: Naomh Breandán, Gaillimh

Gaillimh, Co. na Gaillimhe
T. Mac Eochaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    uasail. Dúbhairt sé le Liam "má thugann tú líne sgríobhtha dho do chuid fola agam tuibhradh mé oiread airgid is óir agus a dhéanas thú ar feadh seacht bliadhan. D'imthigh an deabhail annsin. Nuiar a bhí na saeacht bliadhain thart tháing sé arais. Bhfuil tú réidh le tigheacht adeir sé le Liam. N'lim fós adeir Liam tá rádhsuir le déanamh agam agus beir ar an ord go gcuiread tú crúach inntí. Rug sé ar an ord (go) bhí sé ag bualadh agus dubhairt sé go leigfidh sé saor é ar feadh seacht mbliadhain. (suas)
    Nuair do bhí an seacht mbliadhain shuas. Tháinig sé arais arís agus dubairt sé an bhfuil tú réidh anois adeir an deabhail.
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)