Scoil: Dún Doire - Breandán Naomhtha

Dún Doighre, Co. na Gaillimhe
Mícheál Ó Conaill

Ar an leathanach seo

1. Feairín beag bídeach a bhfuil cóta dearg air iseadh an leipreachán. Bíonn sé amuigh ar sliabh nó cnoc chuile oidhche agus é ag deasúghadh bróg.
    Tá pota mór airgead aige agus níl shios ag duine beo cá mbíonn se i bhfolac aige. An caoí is fearr cun an t-airgead a bhaint de sé sin breith air greim mhaith a choinneál air, agus coinnigh do shúil air nó go bhfuighfeadh tú an t-airgead uaidh.
    Chuala mé go raibh bean ann uair amháin agus thárla gur rug sí ar an leipreachan. Do chuir sí isteach in-a phráistgín é agus dubhairt sí leis go gcoimeádfadh sí é nó go bhfuighfeadh sí an pota airgead uaidh.
    "Gheoghbaidh tú annsin é sa
    Pádhraic Ó Murchadha