Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean ann fadó agus bhí go leor gasúir aiche lá amháin chuir sí damsa iad. agus chuadar i damsa
    "Óra musa ché'n mhaith dhomsa a bheith ar an obhair seo. nach mé atá dícéille," Ar sise "is beag an náirdh atá agaibhse ormsa. "O" arsa ceann go na cailiní "fáirfhidhe mise thú an oidhche a bhfíos tú ag fághail bháis.
    Cháilleadh an tsean-bhean an oidhche chéadhana sin, agus níor fhair an cailín í.
    Chuireadh an Mháthair san roilig agus nuair a bhí sí sgaithe básuighthe bhiodhach an cailín seo tinn i gcomnaide.
    Tugadh an Sagairt agus an doctúr chuici. Agus d'fiarfhruigh an Sagart dhi i dtug sí aon ghealladh d'aon duine nár chomlion sí agus dubairt sí go dtug sí gealladh dá máthair go bfhairfheadh sí í agus nár fhair sí í."
    Dubairt an Sagart léithe "a theacht
    Éithne Ní Dhomhnaill