Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mé" "ní airnigheann mé tú" ars an bhean eille "Is mise do dreibhsuir" ar sise " acailleadh cupla bliadhain ó shoin agus is iomadh oidhche a chaith mé faoí an droichead seo. Se an pionús a cuireadh orm a bheith ag iom chur an cuaille seo ní go mardóchadh duine éigin orm é.
    Agus má árduighean tusa orm é beidh mé saor cun dul go Flaitheas". Darduighadh sí uirthí annsin é. Glac a dreibhsúin buidheachas lei annsin agus ars sí leí. "Má bhíonn aon trioblóid ort arí go bráth iarr coinghnam ormsa agus má bhíonn mé indon é tabhairt duit béarfheadh duit é agus fáilte. "Act slán agat anois ní fhéadsa mé a bheith ag fanacht níos fuide."
    Mairéad Ní Fhinn
    Baile Uí Bhuíáin, Co. na Gaillimhe