Scoil: Cluain Eich (uimhir rolla 9942)

Suíomh:
Cluain Fhéich, Co. Liatroma
Múinteoir:
Sr. Ó Donnabhair
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0219, Leathanach 279

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0219, Leathanach 279

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cluain Eich
  2. XML Leathanach 279
  3. XML “Customs on Certain Days”
  4. XML “Food - Boxty”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Boxty is usually made when the potatoes are new and tender. They are first washed and peeled, then made into pulp by rubbing them up and down a grater, each on seperately. Some of the water is then strained off and flour, salt and sometimes new milk is added. It is then put out thinly on a greased pan to bake.
    DUMPLINGS
    Another way boxty is made is dumplings. About one third of the potatoes are raw and two thirds boiled and cold. The raw ones are
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.