Scoil: An Clochar, Neidín

Neidín, Co. Chiarraí
Brighid Ní Lochlainn

PAIDIR A DEIRTEAR IN DHIAIDH AN CHORÓINN
    MHUIRE

Tugaimíd suas an Coróin Mhuire seo Naomhta do Dhia is do Mhuire a Mháthair Ghlórmhar, a thug slán ó'n lá Sinn go dtugaidh siad slán ó'n oidhce agus ó'n mbliadhain atá romhainn amach sinn a Thighearna agus ár leanbhaí ins gach aon áit go bhfuil siad.
    Go dtógaidh Sé an tinneas, an trioblóid agus an mí-ádh uainn agus go dtugaidh Sé an suaimhneas síoraidhe do's na Fíor Aonaibh go léir d'imthigh romhainn agus go mór mór dos na h-anamacha bochtha atá ag fulaing pianta Purgadóireachta.

NÓTA
    Tá nós ag na daoine an t-uisce coisrice do thógaint tar éis an Choroinn Mhuire arádh. Caithean siad an t-uisce coisricthe ar an gcapall igcomhnuidhe sar a fhágann sé an clós chun dul ar turas.
    Aon Domhnach nach féidir leis na daoine dul ar Aifreann deireann siad an Coróínn Mhuire. Annsan cuireann siad an aguisín seo leis.
    "Go dtugaidh Dia páirt in Aifreann éigin atá á léigheamh ar fuaidh na h-Eorpa
    Maighréad Ní Thuama