Scoil: Carrigaline, Ráth Mhór

Carraig Uí Leighin, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Mhic Conchoille

Ar an leathanach seo

1. Do gaibh Muire is a mac amach go moch sa lá. Do tháinig ortha fear beannuighthe ón Róimh. Do bhronn sí uirthe brat ar a raibh tairringthe trí brainnse óir.
    "Go mbeanniugthear dhíbh a lucht na mbrat ná ithidh feóil Dia Céadaoin - ná deinídh gearáin ar bhúr dtuirse. Deinidh bhúr síothcháin le mac Dé agus beidh sibh cómh n-aos leis na leinbh. Sé mo bhrat-sa brat na dtrí mbeann gur rugadh Críost is gur baisteadh Críost ann. Níl aoinne a dearfaidh mo marbhna gach maidin Dé Luain ná geoghaidh sé Flaitheas Dé gan duadh gan atuirse agus radharc ar Muire trí uaire roimh bás."
    Ag dul isteach i Séipéal abair:-
    Beannuighim duit a Crois, a crann de'n duilleabhar glais. An crann gur céasaidh Críost agus beannuighim duit airís a Chrois.
    Beannuighim duit seipéal na h-eaglaise. Beannuighim duit a theampaill na tríonóide. Cuirim m'athcuigní súas chun an Árd rí glórmhar ar urlár a thíghe féin - Is nár théigim méag go brách Air.
    Síle Ní Thuama
    Máire Ní Bhraoin