School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. (continued from previous page)
    amádan go borb fearac agus dubairt sé. "Ca bfhuil dho trail". Bí an creatúir boct in a gcruaid gcas. Tug sé an leat-coróin do fear na d teicéad agus dubairt tog mé chómh fada ar an train agus ar ais aris is feidir leat agus bearfaid mé an piosa mor airgead seo dhuid.
    Tug fear na d teicéad fa deara go ráibh sé ag cainnt le leat-duine agus tug sé teicead fillte do. D imtig an train. Bí an leas amadan ag feacaint amac an fhuinneoig. Ceap sé go ráibh na crainn, na pairceanna, agus na tigte ag rit agus é féin in a shuide. "O Diabail", ar seisean, Ca bfhuil siad eilig ag dul nac bfhuil deifir orta."
    Bí ministéar ag eisteact leis agus ar seisean. "Tá tusa ag dul go h Ifreann a buacaill." Na cuma lion arsa las amádan na bfhuil teicéad fillte agam. rud na bfhuil agat-sa is doca go bfanfaid tú ann.
    Máiréad Ní Canna
    Kilmaine, Co. Mayo