School: Cill Mheadoin (C.)

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

1. Taithnigheann an carráinín géar liom a' baineas an coirce glan. An carrainín cruinn múmlailte gan séanas streill, na maint.
    "BHíonn daoine ag gaire fumsa nuair a bhainin an coirce glas. Ach bimse ag mafadh fuithsa san núair a caitthear an síol as. Núair a thagann an staitmi is an baisteach í na Beanna Beola tiar Ruaighthear an grainne té fanaidh roimh na ngaoithe Sior is síar.
    Núair a connaic fear faire a bhíos ins na cloig- tighte an namhaid ag teacht buailfeadh sé an dag már mar fogra do na manaigh ag tagaidís
    Treasa Ní Mhaonaigh
    Turin, Co. Mayo