School: Clochar na Trócaire, Béal Átha hAmhnais (roll number 11438)

Ballyhaunis, Co. Mayo

1. For warts.
    A sure cure for warts is the substance found in the stem of the dandelion.
    Sting of a bee.
    A cure for a sting of a bee is a raw onion cut in two and placed on the sting. The onion extracts the poison.
    Leigheas ar an leónad.
    Má leóntar do chos no do lámh no má leóntar ar aon chor thú. Ní mór duit duine a fhághail a tarraingóchas do cos nó do lámh no an áit gorta agus a dearfas - "An leónadh seo"? agus freagróchaidh tú mar seo - "Ní headh acht gortadh". Abairtear na raidthe sin trí uaire, agus leighseóchar an leónadh gan aon docar don duine leonta.
    Tomhais an Chinn.
    Leigheas an tinnis cinn. Deirtear go bhfuil leigheas an tinnis cinn ag gach figheadóir. Tig leis an ceann tomhais trí uaire le snáith áithride. In ainm an Athar, an Mhic, agus an Sprioraid Naoimh.
    Cumfraigh.
    Tá leigheas san bplannda seo ghortughadh nó leónadh ailt nó Cnáimh.