School: Cnoc a Logha

Troiste, Co. Mayo
Mícheál Ó Maoildeirg

1. (continued from previous page)
    paisdibh, tá siad thar bhárr amach. Reidteochaidh mé greim dinneair dhuit ars bean a tíghe. Chuir sí ceann de na searbhfhógantaibh amach go marbhochaidh sé bullán dhó. Rinne sí fein caca maith min-coirce dhó. D'ith sé béile is misiúr. Bhí tart cór air annsin agus chuaidh sé amach agus chuir sé a bhéal faoi sruthán ag togáil deoch uisge dhó féin. Bhí an bhean cliste go leor. Dubhairt sí go ndéanfadh sí iarracht é a mharbhughadh caoi eicínt. Maith go leor, nuair a bhí sé a tógáil deoch uisge chuir sí spíar iarrain roimhe sa sruthán agus thóg sé é agus tactadh é. Nuair a bhí sé marbh aici dubhairt sí go raibh sí brodamhail go leor as an rud a rinne sí. Bhí deireadh cuirthe leis an fathach mór go deo.
    AT1149: Children Desire Ogre's Flesh
    Aontaine Ó Murchada