School: Cill Bhriain, Béal na Molt (roll number 11890)

Kilbryan Lower, Co. Waterford
Tomás de Bhál

1. Scéilín (continued)

Cailleadh duine bocht aosta, caithte fadó riamh, agus d'imigh a anam go dtí geata na bflatheas i láthair ár Slánnighthóra, céad moladh go deó leis.

(continued from previous page)
    Do labhair ár Slánathóir arís agus dúirt leis "Tabharfadh aoibhneas na bhFlaitheas duit - bliain ann in aghaidh gach brobh féir dá bhfuil ar an dtalamh thíos agus cuirfeadh go h-Ifreann na bpian sa deire thiar thall tú".
    "Ó faire! Faire" arsa an t-anam "Ní leor san d'aoibhneas na bhFlaitheas agus chrom sé ar sileadh na ndeor arís agus d'iarr ar ár Slánathóir blian a thabhairt in Ifreann dó m'aghaidh gach braon uisce sa bhfarraige agus gach brob féir dá bhfuil ar an dtalamh thíos ar dtúis ach aoibhneas na bhFlaitheas a thabhairt sa deire thiar dó".
    Nuair do chuala ár Slánathóir an caint sin uiadh agus nuair do chonaic sé na deora leis do bhog a Chroí agus dúirt "Do gheobhair anois as ucht do ghrásta Dhom, aoibhneas na bhFlaitheas agus sa deire comh mhaith Uaim".
    Máire de Bhál
    Ballynakill, Co. Waterford