School: Fionn-Tráigh (roll number 16357)

Fintragh, Co. Donegal
Aibhistín A. Mac Amhlaoidh

1. Paidreacha.
    In aimn an athair, le buaidh, agus a mhic a d’fhulaing, a phian, Muire agus a Mac go rabh linn ar ár dtriall.
    Dia amuigh, Dia istoigh, Dia thart fa’n teach, Dia thart fa’n teach, Dia mar thig dadaidh orm in móluige, go muscalocaidh an Maighdean Muire mé.
    Ceithre coirneáil ar mo leabaidh Aingeal Dé go rabh uirthí scapaidhe. Ma fhágham bás anois no go maidé flaithis Dé go rabh ar mo leabaidh.
    Grásta a leanbh a ghineas sa mharta, grásta a leanbh a rugadh sa stabla, grásta a Iosa a aon Mhic Mhuire comhraidh m’anam ar uair mó bháis.
    gCluinnse mise locht na scaball. Na dean faille in mho ghas, is mairg a bhinn scún a shoiridh, agus é in a luighe ar leabaidh an bháis. A dhuine bhocht gan ciall na déan bréag le muire, na h-ith feol céadaoin na h-éigín do thinnus.
    Éilim do cré agus do’n cúig ceilte Muire. Glac cumainí díleas Dé agus béid tú ag feasta i gcras greann n-aingeal. Bhí Muire agus a mac ag siubhal amuigh sa lá
    Anna Ní Cheallachain
    Conall Ó Ceallachain