School: Teileann

Teileann, Co. Donegal
Leon Ó Baoighill

sí annsin.
    Thainig seisean 'na bhaile agus é go h-áthasach ach níor leig sé dadaidh air go h-Oidhche Shamhna.
    Oidhche Shamhna chuaidh sé amach agus rinne sé mar a n-iarraidh air. Níor mhothuigh sé gur chualaidh sé an dubh-thormán mar bhuailfidhe dá chlár an domhain ar a chéile. Le sin thart leis an dá bheithidheach agus nuair a bhí an triomhadh ceann deag ag gabhail thar an chlaidhe bhuail sé í leis an timthire teallaigh. Le sin thuit a bhean fein ag n-a chosa.
    Shiubhail sé leis isteach abhaile. Chruinnigh iomlán na gcomhursanaigh isteach agus bhi seó go deo ar an luthgháir a bhi ortha í bheith aca airíst.
    Cáit Nic Giolla Chearra
    Bean iascaire