School: Doire Luacháin (roll number 10661)

Doire Luacháin, Co. Donegal
Máire Ní Bhaoighill

1. (continued from previous page)
    Gallchobhair agus an t-Athair Garvey ag troid fa parraoiste A’Ratha. Racaidh me isteach agus cuirfidh me faoí láimh an Phápa an t-Athair O’Gallcobhair e a faghail. Thug ná sideóga cloch dó. Cuaidh se isteach ach ní thabhairfeadh an Pápa do é. Leig se aíos an cloch agus chuaidh an teach ar theinidh. Ní rabh an Pápa ábalta e a chur amach siocar gur ná daoiní beaga a cuir annsin é. Thug an Pápa an chead do agus dimthigh siad leo. Nuair a bhí se tamall maith ag marcuigheacht dfiafruigh Maghnus ca rabh siad. Dinnis ná sideogaí do go rabh siad san Spáinn. “ó” arsa sisean, “ta gnoíthe maith mór agam annseo”. Tá adbhar culaith de Spanish Broad Cloth a [dith]? orm fachoinne Major Porter no cualaidh me é ag cainnt air go minic. Taisbeain siad siopa do agus cuaidh se isteach. Ní tabhairfeadh siad adbhar an culaith do. Leig sé síos an cloch agus cuaidh an teach tré thunidh. Ní rabh buachaill ins an t-siopa nach rabh ag tabhairt adbhar culaith do agus ní glacfadh sé ach an ceann amhain. Fuair se an culaith agus dimthigh sé. Anois a Mhaghnuis arsa ná sideogaí rinne sinne rud mhaith duitse o thainic an oidhche. Níl muid ach ag iarraidh ort rud amhain a [dtanamh]? Tá ingean Lord Connor le posadh imbarach. Tá sí
    AT0990*: A Merchant's Son Finds the Princess Wounded in a Coffin
    Peg Nig Eiteigin