School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    Súil géara. Lá ar na bhárach chuir an bhainriogain isteach i seomra a rabh mórán olna ann agus d’iarr uirthí sin a bheith ina snath aicí, le luighe gréine an oidhche sin.
    D’imthigh an prionnsa agus an bhainrioghain annsan ar féasta. An cailín bocht! D’fiach sí an rotha a chur thart ach ní thiocfadh léithe; cé gur minic minic a chonnaic sí a mathair a dhéanamh agus an t-amhrán binn a bhíodh sí a ceol.
    Shuidh sí síos agus thoisigh sí a chaoineadh. Nuair a bhí sí fada go leór ag caoineadh mhothuigh sí buille ag an doras. Thiormuigh sí suas a cuid súl nó dar léithe gurbh í an bhainrioghain agus an prionnsa a bhí ann. Chuaidh sí go dtí’n doras agus sgannruigh sí nuair a chonnaic sí an bhean a rabh an chos mhór uirthí.
    “Cad chuige a bhfuil tú ag
    AT0501: The Three Old Women Helpers