School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

Chonnaic siad fheár ag teacht aníos an n bealach mór agus dhá chaora leis ceangailte ar rópa.
    Dubhairt an gadhuidhe dubh gur mháit leis na caóruigh sin a bhéith aige. Dubhairt Seán na mbéadh siad aige I b’fhád.
    Bhí péire bróg ur ar Séan. Chuaidh sé síos go dti an bealach mór giota fada roimhe fear na caoirigh. Bhain sé na bróga de. Chuir sé ceann na luighe ar an bhealach mhór agus d’fág sé an ceann eile giota fada ar shiubhal. Chonnaich fear na caoirigh an bróg ach d’imhthigh se leis gur casadh an bróg eile air.
    Cheangal sé na caoirigh agus d’imthigh sé arais ag cuartú na bróighe eile. Nuair a d’imthigh seisean tháinig s Seán amach os an choill
    AT1525: The Master Thief
    Feidlimh Ua Baoigill