School: Bun an Inbhir (roll number 5166)

Bun an Inbhir, Co. Donegal
Eoghan Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    duit na flaithis, agus ma tá tú olc gur deise duit ifrinn. Bhí an mac a b’óige amuigh ag craithead choirce, agus bhí sé na seasadh ag smaoineadh fósta. Diafruigh an tátair dó gotí nach rabh sé ag obair. Dubhairt sé leis nach rabh fhíos aige cia aca ba deise dó Alba nó Sasain. Dubhairt sé nach bhfuil fhíos agat gur deise Alba.
    Bhí fhíos aca anois ar na trí h-athchuinneacha agus d’imthigh siad fa chuinne thacht arist fa cíonn sachtmhaine agus ráit go rabh fhios aca orta. Ach ní rabh siad seachtmhain ar siubhal gur cualaidh an táthair gur a thriúr mac fhéin a bhí ann. D’imthigh sé na ndhiaidh, nuair a cualaidh siad go rabh sé ag theacht. Cuaidh siad isteach i bpoll grabháil agus thúsuigh siad a bhaint grabhail. Cuaidh seisean isteach go poll an grabhail ach níor átain sé iad. Diafruigh sé doibh an bhaca siad triúr fear ar bith ag dul thart ar bhealach seo dubhairt séad
    AT0950: Rhampsinitus
    Aod Ó Gallcobhair