School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. (continued from previous page)
    beirt eile an mála amach sa'n fhairrge. Cuaidh siad go dtí an t-aonach fósta. Nuair a chroic siad an t-aonach bhí an fear a chaith siad amach san 'fhairrge ar an t-aonach agus cúig ceann is fiche eallaigh leis. Chuir siad ceiste ar cá bhfuair se na ba Dubhairt seisean fuair mé amuigh ins an fhairrge iad. Chuaidh an t-sean fhear amach ins an fhairrge agus thoisigh sé ag scairteadh Chuir an mac ceist ar an fear eile caidé bhí sé ag rádh Dubhairt seisean ag rádh leatsa dhul amach agus cuident iad a thabhairt isteach. Léim an mac amach agus báidheadh an beirt aca. Agus cuaidh an t-sean fhear na bhaile leis na ba an capall agus an seacht bpunnta .
    Bríghid Ní Ghearrbhaigh
    Doire Uí Fhríl, Co. Donegal