School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    na bíonn dhá píosa admaid sáighthe san talamh agus rópa ceangailte dó'n na píosa admaid agus théigheann an duine ar shiubhal píosa ó'n áit a bhfuil na bátai agus an rópa agus ritheann sé arais agus leimeann se thar an rópa.
    An dóigh le trásai rása na dtrí fcos a imirt na bíonn beirt páiste agus ceanglann siad cos chlé duine amhain le cois dheis greim ar a cheile agus annsin ritheann siad.
    An dóigh le dallóg a imirt na bíonn cuidh mhór páiste agus chuireann duine amháin aca bratóg ar a súile agus ritheann sé in diaidh na bpáiste eile agus an cead duine a geobhas sé greim air chaithfidh seisean an bratóg a chur ar a súile.
    An dóigh le cipín a chur i bhfolach na bíonn cuid mhór páiste agus druideann siad a gcuid súl uilig acht duine amháin agus chuireann an duine sin cipín
    Domhnall Ó Fhríghil
    Earra Thíre na Binne, Co. Donegal