School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    an Farabán fá choinne láimh nó méire nó rud ar bith mar sin a bhéadh ataiste. Fásann an luibh seo ar sean tighthe cinn tuighe agus ins ná cuibhreannai.
    An leigheas atá ins an biolar na le fuil dó cur i nduine agis itheann cuid mhór daoine an luibh seo. Fásann sé taobh le claidhe a bhéadh sruth beag ag rith.
    Ná luibheannaí eile a fhásann ag an fairrge ná, duiuleash, slóc, agus Máirerant. Itheann ná daoine ná luibheannai seo go léir nuair atá siad bruithte acht amháin an duileash.
    Tá luibh ann a fhásann ar carraigeacha a dtugadh siad bath ná gCarraig air agus dheineann sé éadaigh a dhathú go bhat dhonn.
    Tá cuid de ná luibheannai agus tá nimh ionnta mar atá Cúl Fáithche an lae agus dá bhfuigheadh duine greim ar an Cúl Fáithche seo bhéadh nimh i ná láimh ó sin amach.
    Éibhlin Ní Fhríghil
    An Baile Úr, Co. Donegal