School: Clochar na Trócaire, Baile an Róba

Ballinrobe, Co. Mayo
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    Ridire na Cleite ort". Racad a cuadú m'foirtiúin anois," arsa Ridire. Maidin lá ar na bhárach bhí dhá builín déanta ag an máthair. Ciaca b'fhearr leat, ar sise, "an builín beag is mo bheannacht an builín mór is mo mhallac "B'fearr liom an builín beag agus beannacht mo mhathair, " arsa Ridire. Thug sí an builín beag a beannacht dó, aagus d'imthigh sé lei
    Bhí Ridire ag siubhal is ag siubhal leis riam is coidhche nó [?] tháinig sé go teach feilméara.
    Cuaidh sé go doras is bheannuigh isteach. "Cé thí fhéin," arsan feilméar. "Buachaill mé ata ag lorg máighistir," arsa Ridire. "Maith mar a thárla,£ ars an fheilméar. "Buacgaill ag lorg máighistir is máighistir ag lord buacalla. "Fan agam-sa".
    "Fanfad," ars an buachaill Ar maidin nuair a d;éirig, siad labhair an mháighistir le ridire
    AT0300: The Dragon‑Slayer