School: Áth Cinn (B) (roll number 14047)

Headford, Co. Galway
Seán Ó Gairbhín

"Tá go maith táim sásta leis an margadh sin" D'imthigheadar cluithche, is ghnóthuigh mach an Riogh.
    "Anois abair do geasa a Mhic Riogh Ghuirt Ruaidh" ars Brian.
    "Seo iad iad" ars an Mach Riogh "Go mbeidh capaill i stablaí, fataí i bpuill agus stucaí i ngarrdaí agam nuair a rachas abaile anocht"
    "Beidh sin agat" ars Brian, agus nuair a chuaidh Mach Riogh abaile bhí siad go léir ann roimhe act maidin i mháireach ar éirigheadh dó bhí siad imthighthe gan tásc gan tuairisg. Bhí Mach Riogh ar buile. Bhí cúthach dearg air. Siar leis go Loch a Púir agus is gearr go raibh siad ag imirt. Gnothuigh Mac an Riogh. "Abair do gheasa anois a Mich an Ríogh" D'iarr sé na rudaí ceana ach go mbeadh siad aige le a ló. Núair a d'eírig sé ar maidin, bhí na rudai go léir ann agus siar leis arís go Loch a Phúir agus athás air
    Brian Mac Raghnaill
    Aralt Mac Aodha