School: An Garán

Garraun, Co. Galway
Seán Breathnach

1. (continued from previous page)
    aig dul ar na Aifreann agus caitheann siad iad freisin nuair a bhíonn siad aig dul go Gaillimh. Ceannuigheann siad na hataí agus na caipiní san Ghaillimh acht séanann siad na seáil a cniotáil sa mbaile. Uaireanta ceannuigheann siad iad i nGaillimh. Bíonn dath donn ar an gcuid is mó de na seáil agus bíonn dathanna éagsamhla ar na hataí a bhíonn ar na mnáibh agus bíonn dathanna éagsamhla ar na caipíní a bhíonn ortha fresin. Bíonn hataí ar chuid de na fearaibh agus bíonn caipíní ar chuid eile díobhta. Bíonn caipíní ar cuid de na garsúnaibh
    Cáit Bean Uí Ríoghbhardáin
    Garraun, Co. Galway