School: An Garán

Garraun, Co. Galway
Seán Breathnach

1. (continued from previous page)
    Ní ithidís mórán feólta acht uaireannta théigheadh siad amach ag fiadhach agus marbhuighidís collaogh agus fiadh agus bhíodh féadtaí mora aca annsin. Ní raibh aon tae ag na daoine fadó. Bhí go leór fataí aca an uair sin. Do déanidís leite ó mhín bhuidhe agus do chuireadh siad sálann an an leite. Ní itheadh siad aon bhagún an uair sin. D'oladh siad bláthach leis na fataí an uair sin. Bhí na daoine an bhocht an uair sin agus ní raibh siad indon tae a cheannacht. Bhí fataí aca ag an bhricfeasta agus bhí leití aca ag an dinnéar. Bhí fataí aca um tráthnóna arís. Bhí leití aca tuaitim 's a ocht a' clog. Bhí ceithre bealaí aca gach lá. Tá sé