School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

sin ar feadh an lae sin ar fad.
    Má fhágann an garadóir iomaire gan prátaí, nó gan aon rud a chur ann i measc na n-iomairí eile go léir, i ngan fhios dó féin, beidh bás i dteach an duine gur leis an gáirdín.
    Má phósann beirt duine as aon teach amháin ins an bhliadhain chéadna, gheobhfaidh ceann aca bás; 'sé sin ceann de na drithiúireacha (?)
    Má thagann duine ar bith isteach i dteach i n-a mbíonn na daoine ag déanamh maistridh, ní ceart é a leigint amach gan cabhrú leis an maistreadhán agus muna gcabhruigheann sé leis an maistreadh, deirtear go dtógann sé an t-im go léir abhaile leis.
    Nuair a bhíonn duine ag déanamh maistridh is ceart cúpla gríosaí a chur faoi'n gcuinneóig.
    Má nigheann duine a chosa tar éis clap-sholais, ní ceart an t-uisge a chaiteamh amach.