School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    Dubhairt sí nach dtiubhradh. Dubhairt sé go gcuirfeadh sé seacht mbliadhna ar thóin na farraige í muna dtiurfadh. "Is fearr liom é sin fhéin" adeir sí "ná é a thabhairt dhó".
    Annsin dubhairt sé go dcuirfeadh sé seacht mbliadhna san aer í agus dubhairt sí go mba fhearr leithe sin ná é a thabhairt dhó.
    Annsin dubhairt sé leithe go gcuirfeadh sé seacht mbliadhna i seómra an tSagairt Duibh í agus dubhairt sí annsin níos túisce ná bhéadh sí nóiméad annsin go dtiubhradh sí dhó é. Thug sí dhó annsin é agus tháinig sé ar ais go dtí an Sagart Dubh. "Tá tusa ceart anois" adeir an Sagart Dubh, "acht go bhfóiridh Dhia orm-sa". "Caithfidh tú imtheacht agus capall fiadháin a fhághail agus mo chosa-sa a cheangail dho chosaibh deiridh an chapaill agus a bheith dhá bhualadh i dtreo is nach mbeidh le fághail don Sagart Dubh acht a chnámha agus iad a phiocadh suas agus iad a chur in áit áirithe. Annsin do rinne sé mar a dubhadh leis. Dubhairt an Sagart Dubh leis
    AT0756B: The Devil's Contract
    Máire, Bean Uí Finneachta