School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    aire dhó nó go dtigeadh an carr acht nuair a fuair seisean imthighthe iad cheangail sé an bheirt agus lasg leis fhéin abhaile. Nuair a tháinic an chuid eile bhí Tomás imthighthe abhaile go Cámus Íochtair aríst.
    Nuair a bhiodh Conán tuirseach thagadh tuirseach trom air, agus chaitheadh siad cloch ghualann a fhághail agus a bhualadh anuas sa gcroidhe air le na dhúiseacht. Nuair a bhiodh Conán ag dul ag maol cogaidh d'iompruigheadh sé céad meadhchain de chlochaibh le caitheamh ins gach póca de dhá phóca. Níor thréine múr ar loch ná Conál Maol ag caitheamh cloch an lá sin. D'iarr sé buaidh ar ár Slánuightheóir annsin. Fuair sé annsin súiste iarainn agus iall nac gclisfeadh. Tháinic teachtaire annsin ghá iarraidh go Flaithis agus dubhairt sé leis an teachtaire foighid a bheith aige go dtiubhradh sé an rout seo síos do na deamhain go h-Ifreann.
    Ba dhí an Chailleach Bhéarra an spealadóir a b'fhearr le fághail Ní éirigheadh
    AT0820: The Devil as Substitute for Day Labourer at Mowing