School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    a bhí siad píosa ann d'fhiafruigh fear an cháirr dhe cá raibh sé ag dhul. Dubhairt sé gur ag cuartughadh áite a ngabhfadh sé ar aimsir.
    Dubhairt an fear go gcoinneochadh sé féin é go ceann bliadhna.
    "An miste dhom", adeir an gasúr "fiafruuigh dhíot cé'n obair a bhéas agam".
    Dubhairt an fear gur ag tabhairt aire do bheithidhigh. Lá'r bháireach chuaidh sé go dtí an garrdha leis na beithidhigh. Ní raibh aon bhlas le n-ithe acu sa ngarrdha 'na raibh siad ann agus bhí garrdha sathach len a taobh a raibh féar breagh ann.
    'Sé an rud a rinne sé a dhruim a chur leis an gclaidhe agus sgaoil sé na beithidhigh isteach ann. Ní raibh na beithidhigh i bhfad sa ngarrdha nó go raibh a ndóithin ithte acu. Sheól sé abhaile tráthnóna iad agus bhí níos mó bainne acu an oidhche sin ná bhí acu aon oidhche eile. Lá ar na bháireach chuaidh sé amach sa ngarrdha céadna ag tabhairt aire dhóibh.
    Rinne sé an rud céadna leis an
    AT0300: The Dragon‑Slayer