School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    gclaidhe a rinne sé an lá roimhe sin agus sgaoil sé na beithidhigh isteach ann. Chonnaic sé crann úbhla sa ngarrdha agus chuaidh sé suas ann. Thosaigh sé ag caitheamh na n-ubhall anuas chuig na beithidhigh nuair a bhí a dhóthain ithte aige féin acu. Níorbh fhada gur airigh sé barr na coille ag dhul in íochtar agus a h-íochtar ag dul in uachtar ag an bhfathach ag teacht.
    Bhreathnuigh an fathach suas sa gcrann agus chonnaic sé an t-Éireannach thuas sa gcrann.
    "Fú fá féasóg", adeir an fathach, níl a fhios agam an suas sa spéir a chuirfeas mé thú nó le séideóig do'n domhan thoir".
    "Beir ibhfad suas ort féin", adeir an t-Éireannach ag léimneach anuas chuige.
    "Cé fearr leat; a bheith ag carraigheacht ar leacrachaibh glasa nó bheith ag cur sgeana i n-easnachaibh a chéile", adeir an fathach.
    "Is fearr liom bheith ag carraigheacht ar leacrachaibh glasa mar 'sé is mó chleacht mé ag baile", adeir an t-Éireannach.
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Micheál O Cuáláin Phádraic