School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    chaitheamh síos cuig an ollphéist agus go bhfuigheadh siad an ceann is searr uirthi. Tháinic siad anior agus bhí siad ag cuartú cair duibh bhiadhna go dtáinig siad go dtí teach sean shir agus bhí an cat ann. Dubhairt sé leis an truir fear óg dá dtagadh an cat aníos an dapa uair píosa dá sghilling a chaitheamh síos chuici. Rinneadar sin agus tháinig an cat aníos agus é sáthach tuirseach. Chaith siad píosa dhá sgilling síos agus cailleadh an ollphéist agus thugadar leo an ciste óir. Bhí sé céad punt ann. Roinn an triúr aca an t-airgead eatorra. Thugadar dhá chéad dhó gac duine agus bhí siad sásta go leor faoí'n airgead d'fághail.

An Sgéalaidhe: Sean Ó Máille
    A aois: bobliadhain.