School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    mar dubhairt sé. "Chuir 'sir' mághistir 'sir' mise le 'sir' muice go dtí tusa." "O glan leat as mo radharc go beo agus ná feicim níos mo níos mó [!] thú. D'imthigh leis an mbuachaill abhaile annsin. "Bhoil a Sheáin cé'n caoí a raibh sé idir thú fhéin agus an duine uasal? Labhair mé leis go macánta agus má labhair féin ní fhaca mé chómh dúismionta é." "Ó is iongantach é sin," adeir an máighistir.
    Dhá lá ina dhiaidh sin casadh an bheirt fhear mhóra seo le na chéile agus chuireadar ceist ar a chéile. "Tá súil agam go raibh tú fhéin agus an buachaill buidheach dhá chéile an babhta deireannach." Ó níor bhain sé an tsreang de'n mhála riamh go dtí sin." Dubhairt sé liom-sa gur labhair sé an mhúinte leat." "Ó ní mar sin a bhí ach 'sir' aige ar 'chuile sórt ach amháin orm fhéin dhá mbadh ar an muic féin é.
    Nuair a tháinic máighistir Sheáin abhaile thug sé
    Máire Ní Thigheannaigh