School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    sé, maide cearnógach agus é plánailte réidhtigh amach cé acu taobh an rúta. Saothruigh mac an tsean-fhir chúig phúnt ar an tómhais sin. Deir sé leis an rígh an maide a chaitheamh amach san srúth agus go dtiocfhadh an rúta in-aghaidh an tsrúth. Chúir an rígh tómhais eile annsin cén chaoí a n-aithnigh-thá búaltraighe gearraím san bpáirc seachas búaltraighe láthair. D'innis an sean-fhear dhá mhac le na freagairt . Lár na bhaíreach d'fhíafhruigh an rígh an raibh aon - dhuine indhon í fhreagairt. Deir mach an tsean-fhir lus an stail a sgaoileadh istheach san bpáirce agus go otósóchdh an stail ag balóireacht do bhúaltraí na lárach agus go otósóshadh sé ag cartadh búaltraí an ghearráin. Bhí chúigphúnt eile saothrúighthe ag mach an tsean-fhir. Chúir an rí cust eile úaidh feín ar mhac an fhir. Tabhair agam amaíreach adeir sé an té is measa leat do námhaid agus an conghantóir is fearr agat. Tháinic seisean lár na bháireach agus é ag marcúidheait
    AT0852: The Hero Forces the Princess to Say, “That is a Lie.”
    AT0981: Wisdom of Hidden Old Man Saves Kingdom