School: Líonán

Leenaun, Co. Galway
Pádraig M. Ó Mathghamhna

1. (continued from previous page)
    gasanna ag éirighe feoighte bíonn na fataí réid le baint. Baintear iad le láige. Fágann siad iad ar na hiomairí go mbíonn siad tirm. Annsin piochann na páistí na fataí isteach í mbuicheadaí déanann na fir puill ins an dtalamh agus chuireann siad na fataí isteach ionnta. Clúduightar le tuighe íad, agus cuirtear crefóg orra chun íad do chosaint o'n bhfluichras. Fághtar mar sin íad, agus tógtar iad nuair bhíonn ag teastháil uatha. Uaireannta cuirtear na fataí isteach í scioból má bhíonn scioból aca, bíonn scioból ag chuid d'es na daoine chun na fataí amháin a chur iseach ann. Níl orra mar sin na fataí a chur í puill no iad do chludú le tuighe nó le chreafóig. Cuireann siad a lán saghas fataí san áit seo mar, Champions, Kerry-Pinks, Aran-Banners, Aran-Victories, Eppicures, Irish-queens, American-Roses, Sensations, Flounders, British-Queens, Folars
    Tomás Ó Fathartaigh
    Glennagevlagh, Co. Galway